Gibonstraat Deventer

UWV-kantoor Deventer krijgt woonbestemming

December 18, 2018

Unifore, Getgripp en Van Wijnen gaan het voormalige UWV-kantoor in Deventer transformeren naar een hoogwaardig wooncomplex met 42 compacte huurappartementen. Daarmee wordt voorzien in de groeiende vraag naar passende huisvesting in het middenhuursegment. Met de transformatie wordt tevens een flinke impuls gegeven aan de ontwikkeling en vitaliteit van het centrumgebied van Deventer.

Het project omvat 42 compacte appartementen met hoogwaardige afwerking en inrichting, variërend van 40 tot 85 m² woonoppervlakte. Het zogenaamde Hardonkcomplex ligt in de historische binnenstad van Deventer tegen het kernwinkelgebied en vlakbij het mooie Rijsterborgherpark. In de plint van het gebouw komen commerciële ruimtes voor kleinschalige creatieve bedrijven en horeca die goed aansluiten bij de korrelgrootte van de binnenstad.

Toekomstige bewoners, ondernemers en bezoekers van het pand kunnen parkeren in de door gemeente Deventer, Unifore en Van Wijnen gerenoveerde Stadspoortgarage (oplevering medio januari 2019).

De transformatie wordt gerealiseerd naar een ontwerp van ArchitectenLab uit Deventer, specialist in dergelijke transformaties. Samen met projectontwikkelaar Getgripp is het gelukt het gebouw van een schitterende nieuwe gevel te voorzien in een tijd van sterk stijgende bouwprijzen. Deze gevel zorgt ervoor dat de nieuwe appartementen beschikken over veel lichtinval, hoogwaardige isolatie en prettige plattegronden met schitterend uitzicht. Na de kerstvakantie wordt gestart met de bouwvoorbereiding en de casco sloop van het gebouw.
De totale transformatie neemt circa een jaar in beslag; de appartementen worden eind 2019 opgeleverd.